M010

Carnaval Thema Jungle

 Jungle informatie

Een jungle of oerwoud is een dichtbegroeid gebied met een hoge biodiversiteit en een complex ecosysteem. Het wordt gekenmerkt door een overvloed aan bomen en andere vegetatie, waaronder varens, lianen en mossen. Het klimaat in een jungle is meestal warm en vochtig, met veel neerslag gedurende het hele jaar.

In een jungle leven talloze planten- en diersoorten, waarvan velen uniek zijn voor dit type omgeving. Er zijn bijvoorbeeld veel soorten apen, slangen, vogels, insecten en andere dieren die alleen in de jungle te vinden zijn. Veel van deze soorten zijn bedreigd door ontbossing en klimaatverandering.

Jungles en oerwouden zijn van groot belang voor het behoud van de biodiversiteit en het wereldwijde ecosysteem, omdat ze een belangrijke rol spelen in de zuurstofproductie en het vastleggen van koolstofdioxide. Daarnaast bieden ze onderdak aan veel lokale gemeenschappen en zijn ze belangrijk voor de traditionele geneeskunde.


Er zijn oerwouden in verschillende delen van de wereld, maar de meest uitgestrekte zijn te vinden in de tropische gebieden rond de evenaar. Enkele van de belangrijkste oerwouden ter wereld zijn:

 1. Het Amazone regenwoud in Zuid-Amerika, dat zich uitstrekt over negen landen, waaronder Brazilië, Peru, Colombia en Ecuador.

 2. Het Kongobekken in Afrika, dat zich uitstrekt over landen zoals Congo, Kameroen en Gabon.

 3. Het regenwoud van Borneo en Sumatra in Zuidoost-Azië, dat zich uitstrekt over delen van Indonesië, Maleisië en Brunei.

 4. Het regenwoud van Nieuw-Guinea, dat zich uitstrekt over delen van Papoea-Nieuw-Guinea en Indonesië.

Er zijn ook oerwouden in andere delen van de wereld, zoals het Daintree-regenwoud in Australië, het Atlantische regenwoud in Brazilië, en het regenwoud van het Congobekken in West-Afrika.

                                              Bekijk ze  en klik op het logo hieronder

De Amazoneregenwoud is de thuisbasis van een verbazingwekkend aantal planten- en diersoorten. Hoewel het moeilijk is om een nauwkeurig aantal te bepalen, wordt geschat dat er ongeveer 2,5 miljoen insectensoorten, 40.000 plantensoorten, 2.200 vissoorten, 1.300 vogelsoorten, 430 zoogdiersoorten en meer dan 400 soorten reptielen leven in de Amazone. Er worden nog steeds nieuwe soorten ontdekt in dit gebied, waardoor het aantal nog hoger kan liggen.

Het belang van het Amazoneregenwoud voor de biodiversiteit kan niet genoeg benadrukt worden, omdat het verlies van zelfs een klein deel van het regenwoud een ernstige impact kan hebben op de flora en fauna van het hele gebied.


Het regenwoud is een van de belangrijkste ecosystemen op aarde vanwege de vele functies en voordelen die het biedt. Hieronder volgen enkele belangrijke redenen waarom het regenwoud zo belangrijk is:

 1. Biodiversiteit: Het regenwoud herbergt ongeveer de helft van alle plant- en diersoorten op aarde, wat het tot een van de rijkste ecosystemen op aarde maakt. Het verlies van zelfs een klein deel van het regenwoud kan een enorme impact hebben op de biodiversiteit.

 2. Klimaat: Het regenwoud speelt een belangrijke rol in het reguleren van het klimaat op aarde. Het produceert zuurstof en neemt koolstofdioxide op, waardoor het een belangrijke rol speelt in het verminderen van de hoeveelheid broeikasgassen in de atmosfeer.

 3. Watercyclus: Het regenwoud is van essentieel belang voor de watercyclus op aarde. Het fungeert als een gigantische spons en neemt grote hoeveelheden water op, wat bijdraagt aan de waterkringloop en het in stand houden van rivieren en waterbronnen.

 4. Geneesmiddelen: Het regenwoud is de thuisbasis van veel planten die worden gebruikt voor de productie van medicijnen en andere therapeutische stoffen. Veel van deze planten zijn nog niet ontdekt en het regenwoud biedt dus nog veel potentieel voor medisch onderzoek en ontdekkingen.

 5. Culturele waarde: Het regenwoud is de thuisbasis van veel inheemse gemeenschappen, die afhankelijk zijn van het bos voor hun levensonderhoud, hun cultuur en hun identiteit.

Kortom, het regenwoud is van onschatbare waarde voor het behoud van het leven op aarde en het welzijn van mens en dier. Het is daarom van groot belang om het regenwoud te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties.

Schats Noord in de mediaEindejaarsquiz praktijk

Thema Vuurwerk op Schats

Thema paarse vrijdag


Elk jaar op de tweede vrijdag van december is het Paarse Vrijdag. Paarse Vrijdag is een actiedag waarop de hele school laat zien dat iedereen bij jou op school zichzelf kan zijn en niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is of op wie die verliefd wordt.


Ik ben een meisje

Zapp Echt gebeurd

 9-12 jr.    15 min.

Joppe is een mooi meisje van 14 jaar. Ze heeft een oogje op Brian. Maar wat Brian nog niet weet, is dat ze eigenlijk een jongen is.


Arinda

ZappDoc  15 min.

Arinda (11) heeft autisme en vindt het daardoor moeilijk om met anderen om te gaan. Op zichzelf zijn vindt ze heel prettig, maar ook saai. Moet ze alleen blijven of toch proberen met anderen om te gaan? Wie kan haar beter raad geven dan haar leeftijdsgenoten?


Thema wereldfeesten

Feest op

Schats Noord.

 

Día de Muertos

(dag van de doden)

 

 

Praktijkles griezelfeest.

 

**press the skull**


+23
°
C
+25°
+15°
Rotterdam
Maandag, 11
Dinsdag
+29° +15°
Woensdag
+24° +15°
Donderdag
+23° +14°
Vrijdag
+21° +12°
Zaterdag
+22° +15°
Zondag
+31° +14°
7-daagse weersvoorspelling
ROTTERDAM WEATHER

Opdracht leerKRACHT verbindingssessie 

 1. Scan de QR codes en open de links.  
 2. Welk speerpunt uit onze missie stond afgelopen periode centraal tijdens de leerKRACHT sessies?
 3. Welk speerpunt is voor jou minstens zo belangrijk en motiveer je antwoord.
 4. Gebruik onderstaand formulier en -let op!-  alle reacties zijn openbaar.
 5. Scrol dan door naar onder en vul de beide polls in alsjeblieft. Dit is anoniem.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Met de klas zou ik meer

leerKRACHT is goed voor ons team en onze school.

Bekijk resultaten
Rating: 5 sterren
4 stemmen